Пропускане към основното съдържание
Какаови сладки с парченца шоколад
Какаови сладки с парченца шоколад
Необходими продукти:
2 яйца
120 грама кафява захар
120 грама разтопено масло
100 грама прясно мляко
20 грама натурално какао на прах
400 грама пресято брашно (колкото поеме)
2 чаени лъжици бакпулвер
100 грама нарязан на ситно черен шоколад
какао и пудра захар за овъргалянето на сладките
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете с помощта на телче за разбиване яйцата, захарта, маслото, млякото, какаото, парченцата шоколад и бакпулвера. Започнете да добавяте и пресятото брашно на части до получаване на хомогенно тесто.
2. Оставете готовото тесто да престои във фризера за около 15 минути или в хладилника за 30 минути, за да се стегне.
3. След изваждане от хладилника преминете към приготвянето на сладките, като взимате по малко от тестото и оформяте топче между дланите си с големината на орех. След това овъргаляйте всяко едно в пудра захар или какао, като редувате.
4. Подредете сладките в тава, покрита с хартия за печене, и изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса по Целзий с вентилатор или на 180 градуса без вентилатор за около 18-20 минути, или докато придобият загар.
5. След изваждане от фурната ги оставете да изстинат за около 10-15 минути и се насладете на вкуса.
*Рецептата е интерпретирана от сайта Fatto in casa di Benedetta.
Бон Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар