Какаови сладки с парченца шоколад

Какаови сладки с парченца шоколад


Необходими продукти:

2 яйца

120 грама кафява захар

120 грама разтопено масло

100 грама прясно мляко

20 грама натурално какао на прах

400 грама пресято брашно (колкото поеме)

2 чаени лъжици бакпулвер

100 грама нарязан на ситно черен шоколад

какао и пудра захар за овъргалянето на сладките

Начин на приготвяне: 

1. В купа смесете с помощта на телче за разбиване яйцата, захарта, маслото, млякото, какаото, парченцата шоколад и бакпулвера. Започнете да добавяте и пресятото брашно на части до получаване на хомогенно тесто.

2. Оставете готовото тесто да престои във фризера за около 15 минути или в хладилника за 30 минути, за да се стегне.

3. След изваждане от хладилника преминете към приготвянето на сладките, като взимате по малко от тестото и оформяте топче между дланите си с големината на орех. След това овъргаляйте всяко едно в пудра захар или какао, като редувате.

4. Подредете сладките в тава, покрита с хартия за печене, и изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса по Целзий с вентилатор или на 180 градуса без вентилатор за около 18-20 минути, или докато придобият загар.

5. След изваждане от фурната ги оставете да изстинат за около 10-15 минути и се насладете на вкуса.

*Рецептата е интерпретирана от сайта Fatto in casa di Benedetta.


Бон Апетит!



Коментари

Популярни публикации