Пропускане към основното съдържание
Соленки със сирене
Соленки със сирене
Здравейте, кулинарни фенове! Ето, че отново се срещаме. За днес, както обикновено, подготвих още една изключително лесна, бърза и вкусна рецепта.
Традиционно българско ястие, което спечели своята слава като редовна бърза закуска, която се продава в малките "пекарни" близо до вкъщи. Както може да предположите, имам предвид сиренките.
Те са пухкави хлебчета от всякаква форма и размер, които са пълни със сирене, а понякога и масло. Те са много бързи, но много изкушаващи храни, които ще ви държат в добро настроение през целия ден.
Тази рецепта се различава малко от класическата, но творчеството никога не е в повече.
Сега вземете продуктите и престилката и се приготвяйте за готвене!
Необходими продукти:
(За 10-12 сиренки)
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица сода за хляб
1 яйце
1 чаена чаша масло
200 грама сирене
2 чаени чаши брашно
Начин на приготвяне:
1. Първо, смесете киселото мляко и содата за хляб. Разбърквайте енергично, докато се сместа шупне (удвои обема си и образува мехурчета), но не прекалявайте.
2. Изсипете подпухналото кисело мляко в купа, добавете яйцето и отново разбъркайте продуктите до хомогенност. След това добавяйте по малко масло и разбърквайте след всяко добавяне.
3. Добавете брашното, отново на части. Не забравяйте да смесвате добре след всяко действие! Когато сместа се хомогенизира добре, добавете сиренето - смесете отново.
4. Тестото трябва да остане лепкаво и меко. Поради това използвайте лъжица, за да взимате малко от сместа и да я поставете в тава за печене, опитвайки се да оформите кръгове.
5. Когато всички са оформени, намокрете палеца си с малко вода и направете дупка в средата на всяка сиренка. Поставете парче масло в нея.
6. Печете сиренките в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 ° C в продължение на 15-20 минути или докато станат златисти.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар