Соленки със сирене

Соленки със сирене

Здравейте, кулинарни фенове! Ето, че отново се срещаме. За днес, както обикновено, подготвих още една изключително лесна, бърза и вкусна рецепта.

Традиционно българско ястие, което спечели своята слава като редовна бърза закуска, която се продава в малките "пекарни" близо до вкъщи. Както може да предположите, имам предвид сиренките.

Те са пухкави хлебчета от всякаква форма и размер, които са пълни със сирене, а понякога и масло. Те са много бързи, но много изкушаващи храни, които ще ви държат в добро настроение през целия ден.

Тази рецепта се различава малко от класическата, но творчеството никога не е в повече.

Сега вземете продуктите и престилката и се приготвяйте за готвене!

Необходими продукти:

(За 10-12 сиренки)

1 чаена чаша кисело мляко

1 чаена лъжица сода за хляб

1 яйце

1 чаена чаша масло

200 грама сирене

2 чаени чаши брашно


Начин на приготвяне:

1. Първо, смесете киселото мляко и содата за хляб. Разбърквайте енергично, докато се сместа шупне (удвои обема си и образува мехурчета), но не прекалявайте.

2. Изсипете подпухналото кисело мляко в купа, добавете яйцето и отново разбъркайте продуктите до хомогенност. След това добавяйте по малко масло и разбърквайте след всяко добавяне.

3. Добавете брашното, отново на части. Не забравяйте да смесвате добре след всяко действие! Когато сместа се хомогенизира добре, добавете сиренето - смесете отново.

4. Тестото трябва да остане лепкаво и меко. Поради това използвайте лъжица, за да взимате малко от сместа и да я поставете в тава за печене, опитвайки се да оформите кръгове.

5. Когато всички са оформени, намокрете палеца си с малко вода и направете дупка в средата на всяка сиренка. Поставете парче масло в нея.

6. Печете сиренките в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 ° C в продължение на 15-20 минути или докато станат златисти.





До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации