Морковен кекс

Морковен кекс

Необходими продукти:

4 големи яйца

200 грама кафява захар

100 мл прясно изстискан портокалов сок

100 мл олио

ванилия

300 грама пресято брашно

1 чаена лъжица бакпулвер

200 грама настъргани моркови

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса по Целзий (360 градуса по Фаренхайт) или 170 градуса по Целзий с вентилатор. Покрийте дъното на тава с диаметър 24 см с хартия за печене и намажете стените с олио.

2. С помощта на миксер разбийте яйцата със захарта до получаване на бледа, пухкава смес. Добавете и ванилията, олиото и портокаловия сок при постоянно бъркане. Започнете да добавяте и пресятото брашно на части. Накрая прибавете и настърганите моркови като разбъркате с шпатула.

3. Пренесете сместа в тавата за печене и изпечете за около 40-45 минути или до придобиване на загар. След изваждане от фурната, отделете сладкиша от тавата и оставете да изстине върху решетка за около 15-20 минути.

4. Накрая поръсете с пудра захар и сервирайте с любов.

До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации