Пропускане към основното съдържание
Морковен кекс
Морковен кекс
Необходими продукти:
4 големи яйца
200 грама кафява захар
100 мл прясно изстискан портокалов сок
100 мл олио
ванилия
300 грама пресято брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
200 грама настъргани моркови
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса по Целзий (360 градуса по Фаренхайт) или 170 градуса по Целзий с вентилатор. Покрийте дъното на тава с диаметър 24 см с хартия за печене и намажете стените с олио.
2. С помощта на миксер разбийте яйцата със захарта до получаване на бледа, пухкава смес. Добавете и ванилията, олиото и портокаловия сок при постоянно бъркане. Започнете да добавяте и пресятото брашно на части. Накрая прибавете и настърганите моркови като разбъркате с шпатула.
3. Пренесете сместа в тавата за печене и изпечете за около 40-45 минути или до придобиване на загар. След изваждане от фурната, отделете сладкиша от тавата и оставете да изстине върху решетка за около 15-20 минути.
4. Накрая поръсете с пудра захар и сервирайте с любов.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар