Кекс с ябълки и парченца шоколад

Кекс с ябълки и парченца шоколад

Необходими продукти:

3 яйца

2 чаени чаши пресято брашно

3/4 чаена чаша олио

1 бакпулвер (10 грама)

3/4 чаена чаша кафява захар

120 грама черен шоколад, нарязан на малки кубчета

2-3 ябълки, нарязани на кубчета

канела или канелена захар

* Ще ви е необходима чаена чаша с вместимост 240 мл.

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната си на 180 градуса по Целзий със или без вентилатор.

2. Разбийте с помощта на миксер яйцата със захарта до побеляване и получаване на пухкава хомогенна смес. Добавете и канелата, олиото, пресятото брашно на части и бакпулвера. Разбийте добре до смесването на всички продукти. Трябва да получите гъсто кексово тесто.

3. Към сместа прибавете кубчетата ябълка и шоколад. Разбъркайте с помощта на шпатула. Не се притеснявате, ако на пръв поглед изглежда, че ябълките са прекалено много, защото след изпичане ще се смалят значително.

4. Изпечете кекса за около 30-35 минути или докато след пробождане с клечка за зъби по нея няма останали трохи. След изваждане от фурната изчакайте 5-10 минути и го извадете от формата. Оставете да изстине на решетка за около 15-20 минути. Горещо препоръчвам да го опитате с кисело мляко и чаша горещ чай.

До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации