Пропускане към основното съдържание
Кекс с ябълки и парченца шоколад
Кекс с ябълки и парченца шоколад
Необходими продукти:
3 яйца
2 чаени чаши пресято брашно
3/4 чаена чаша олио
1 бакпулвер (10 грама)
3/4 чаена чаша кафява захар
120 грама черен шоколад, нарязан на малки кубчета
2-3 ябълки, нарязани на кубчета
канела или канелена захар
* Ще ви е необходима чаена чаша с вместимост 240 мл.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната си на 180 градуса по Целзий със или без вентилатор.
2. Разбийте с помощта на миксер яйцата със захарта до побеляване и получаване на пухкава хомогенна смес. Добавете и канелата, олиото, пресятото брашно на части и бакпулвера. Разбийте добре до смесването на всички продукти. Трябва да получите гъсто кексово тесто.
3. Към сместа прибавете кубчетата ябълка и шоколад. Разбъркайте с помощта на шпатула. Не се притеснявате, ако на пръв поглед изглежда, че ябълките са прекалено много, защото след изпичане ще се смалят значително.
4. Изпечете кекса за около 30-35 минути или докато след пробождане с клечка за зъби по нея няма останали трохи. След изваждане от фурната изчакайте 5-10 минути и го извадете от формата. Оставете да изстине на решетка за около 15-20 минути. Горещо препоръчвам да го опитате с кисело мляко и чаша горещ чай.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар