Пропускане към основното съдържание
Курабийки с кисело мляко
Курабийки с кисело мляко
Необходими продукти:
500 грама брашно
4 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжица сода за хляб
1 чаена лъжица ванилия
захар на кристали за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички продукти в купа като отделите жълтъка на едно от яйцата в отделна купа - той ще послужи за намазване на курабийките преди печене.
2. Тестото трябва да е гладко и меко. Разточете тестото на кора с дебелина около 1 сантиметър и с помощта на формички изрежете курабийките.
* Можете да пропуснете тази част и вместо това да не разточвате тестото, а да оформяте топченца с ръце, които след това да сплескате леко.
3. Сложете курабийките в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние от около 1 сантиметър една от друга. Разбийте отделения жълтък с 1-2 ч. л. хладка вода. Намажете всяка от курабийките и поръсете със захар на кристали.
4. Печете курабийките във фурна на вентилатор, предварително загрята на 170 градуса по Целзий за 10 - 15 минути или докато придобият загар.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар