Курабийки с кисело мляко

Курабийки с кисело мляко





Необходими продукти:

500 грама брашно

4 яйца

1 чаена чаша кисело мляко

1 чаена чаша захар

1 чаена лъжица сода за хляб

1 чаена лъжица ванилия

захар на кристали за поръсване 


Начин на приготвяне:

1. Смесете всички продукти в купа като отделите жълтъка на едно от яйцата в отделна купа - той ще послужи за намазване на курабийките преди печене.

2. Тестото трябва да е гладко и меко. Разточете тестото на кора с дебелина около 1 сантиметър и с помощта на формички изрежете курабийките.            

* Можете да пропуснете тази част и вместо това да не разточвате тестото, а да оформяте топченца с ръце, които след това да сплескате леко.

3. Сложете курабийките в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние от около 1 сантиметър една от друга. Разбийте отделения жълтък с 1-2 ч. л. хладка вода. Намажете всяка от курабийките и поръсете със захар на кристали. 

4. Печете курабийките във фурна на вентилатор, предварително загрята на 170 градуса по Целзий за 10 - 15 минути или докато придобият загар.



До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации