Италиански кантучини

Италиански кантучини 

Необходими продукти:

(За 40-45 броя)

1 чаена лъжица бакпулвер

1 щипка сол

1 шушулка ванилия

яйца

200 грама кафява захар

1  портокал, настъргана кора или есенция

200 грама белени бадеми

  

Начин на приготвяне:

1. Сипете брашното на плота и добавете солта и бакпулвера. Размесете добре и направете кладенче в брашното. В кладенчето сложете яйцата, захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия, есенция или ванилова захар.

2. С пръсти размесете продуктите в кладенчето и след това постепенно добавяйте и брашно. Омесете гладко тесто, което да не лепне и да се разстила лесно. Ако е необходимо, добавете още брашно, така че тестото да не лепне.

3. Към тестото добавете настърганата ситно кора от портокал и целите белени бадеми. Омесете и ако е необходимо, добавете още брашно. Разделете тестото на две еднакви парчета.

4. Оформете двете парчета тесто като рула и ги поставете в плоска тава, постлана с хартия за печене. 

5. Печете рулата в предварително загряна фурна без вентилатор на 160 градуса за 30 минути или с вентилатор на 150 градуса по Целзий за същото време.

6. Извадете рулата и ги оставете да изстинат напълно, за да не станат глетави. Нарежете ги с остър нож за хляб, на филийки с дебелина 1 см, под лек ъгъл. 

7. Наредете бисквитите легнали в същата тава и ги запечете за още 10 минути на 160 градуса по Целзий. Сега не е препоръчително да се пекат на вентилатор, защото бързо могат да загорят. Така двойно запечените кантучини могат да се съхраняват по-дълго време в кутия. 

До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации