Пропускане към основното съдържание
Италиански кантучини
Италиански кантучини
Необходими продукти:
(За 40-45 броя)
1 чаена лъжица бакпулвер
1 щипка сол
1 шушулка ванилия
3 яйца
200 грама кафява захар
1 портокал, настъргана кора или есенция
200 грама белени бадеми
Начин на приготвяне:
1. Сипете брашното на плота и добавете солта и бакпулвера.
Размесете добре и направете кладенче в брашното. В кладенчето сложете яйцата,
захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия, есенция или ванилова захар.
2. С пръсти размесете
продуктите в кладенчето и след това постепенно добавяйте и брашно.
Омесете гладко тесто, което да не лепне и да се разстила лесно. Ако е необходимо, добавете още брашно, така че
тестото да не лепне.
3. Към тестото добавете настърганата ситно кора от портокал и целите
белени бадеми. Омесете и ако е необходимо, добавете още брашно. Разделете тестото на две еднакви парчета.
4. Оформете двете парчета тесто като рула и ги поставете в плоска тава,
постлана с хартия за печене.
5. Печете рулата в предварително загряна фурна без вентилатор на 160 градуса за 30 минути или с вентилатор на 150 градуса по Целзий за същото време.
6. Извадете рулата и ги оставете да изстинат напълно, за да не станат глетави. Нарежете ги с остър
нож за хляб, на филийки с дебелина 1 см, под лек ъгъл.
7. Наредете бисквитите
легнали в същата тава и ги запечете за още 10 минути на 160 градуса по Целзий. Сега не е препоръчително да се пекат на вентилатор, защото бързо могат да загорят. Така двойно запечените кантучини могат да се съхраняват по-дълго време в кутия.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар