Пропускане към основното съдържание
Соленки със сирене чедър
Соленки със сирене чедър
Здравейте, кулинарни почитатели! За днес съм подготвила една изключително лесна, приятна и същевременно неописуемо вкусна рецепта. Соленките със сирене чедър са трайни, когато се съхраняват в затворена кутия, и се запазват свежи и хрупкави за дълго време. Перфектни са за горещите летни дни, за закуска или междинни хранения. Насладете се на тази прекрасна рецепта.
Грабвайте престилката и продуктите и започвайте да творите магия заедно с мен и моите рецепти!
Необходими продукти:
(За 20 соленки)
430 грама брашно
300 мл мътеница (айран)
125 грама краве масло на стайна температура
250 грама сирене „Чедър“ или обикновен кашкавал
2 супени лъжици бакпулвер
2 и 1/2 чаени лъжици сол
1 яйце
брашно
Начин на приготвяне:
1. Смесете пресятото брашно с бакпулвера и солта. Настържете на ситно сиренето и заедно с маслото, нарязано на кубчета, добавете към сухите съставки. Разбъркайте добре с ръце, докато се образуват маслени трохи.
2. Добавете мътеницата и разбийте с миксер или с телена бъркалка до получаване на лепкаво тесто.
3. Оформете тестото на топка, прехвърлете го на набрашнен плот и месете много малко. След това разточете тестото на кора с дебелина 1-2 см.
4. Нарежете кръгчета с помощта на ринг и прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с разбитото с малко вода яйце.
5. Изпечете соленките в предварително загрята фурна на 180-200 градуса по Целзий с вентилатор за около 20 минути, или докато позлатеят.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар