Меденки

Меденки


Необходими продукти:

3 яйца

1/2 чаена чаша смес от кафява и бяла захар

125 грама меко масло

5-6 супени лъжици мед

1 чаена лъжица сода

1 чаена лъжица канела

500 грама брашно + още, ако е необходимо


Начин на приготвяне:

1. Замесете меко тесто с всички продукти и го оставете да престои в хладилника за 1 час или във фризера за 30 минути, за да се стегне.

2. След престоя на хладно поръсете плота, върху който ще работите, с брашно. Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см и изрежете меденките с помощта на формички или чаша.

3. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и изпечете в предварително загрята на 170 градуса по Целзий фурна с вентилатор за 10-12  минути или докато придобият загар.


До нови срещи!



Коментари

Популярни публикации