Пропускане към основното съдържание
Меденки
Меденки
Необходими продукти:
3 яйца
1/2 чаена чаша смес от кафява и бяла захар
125 грама меко масло
5-6 супени лъжици мед
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела
500 грама брашно + още, ако е необходимо
Начин на приготвяне:
1. Замесете меко тесто с всички продукти и го оставете да престои в хладилника за 1 час или във фризера за 30 минути, за да се стегне.
2. След престоя на хладно поръсете плота, върху който ще работите, с брашно. Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см и изрежете меденките с помощта на формички или чаша.
3. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и изпечете в предварително загрята на 170 градуса по Целзий фурна с вентилатор за 10-12 минути или докато придобият загар.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар