Пропускане към основното съдържание
Персийски тутманик
Персийски тутманик
Необходими продукти:
4 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица сода за хляб
3/4 чаена чаша олио
1 чаена чаша натрошено сирене + още, по ваше предпочитание
2 чаени чаши пресято брашно
Начин на приготвяне:
1. Разбийте добре яйцата в купа с телче за разбиване. Отделно смесете киселото мляко със содата за хляб и бъркайте с лъжица, докато шупне (увеличи обема си и образува мехурчета). Изсипете шупналото кисело мляко при разбитите яйца и отново разбъркайте до хомогенност.
2. Постепенно добавяйте и олиото като смесвате продуктите добре. След това прибавете натрошеното сирене и накрая пресятото брашно (отново на части).
3. Изсипете сместа за персийския тутманик в тава, намазана с олио и поръсена с брашно отгоре, за да не залепне. Печете в предварително загрята фурна на вентилатор на 180 градуса по Целзий до придобиване на загар.
4. След изваждане от фурната го оставете да изстине за 10-15 минути.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар