Персийски тутманик

Персийски тутманик



Необходими продукти:

4 яйца

1 чаена чаша кисело мляко

1 чаена лъжица сода за хляб

3/4 чаена чаша олио

1 чаена чаша натрошено сирене + още, по ваше предпочитание

2 чаени чаши пресято брашно


Начин на приготвяне:

1. Разбийте добре яйцата в купа с телче за разбиване. Отделно смесете киселото мляко със содата за хляб и бъркайте с лъжица, докато шупне (увеличи обема си и образува мехурчета). Изсипете шупналото кисело мляко при разбитите яйца и отново разбъркайте до хомогенност.

2. Постепенно добавяйте и олиото като смесвате продуктите добре. След това прибавете натрошеното сирене и накрая пресятото брашно (отново на части).

3. Изсипете сместа за персийския тутманик в тава, намазана с олио и поръсена с брашно отгоре, за да не залепне. Печете в предварително загрята фурна на вентилатор на 180 градуса по Целзий до придобиване на загар.

4. След изваждане от фурната го оставете да изстине за 10-15 минути.

До нови срещи!




Коментари

Популярни публикации