Пропускане към основното съдържание
Брауни
Брауни
Необходими продукти
200 грама черен шоколад
3/4 чаена чаша разтопено масло
1/4 чаена чаша какао + 1/2 чаена чаша какао
1 чаена чаша кафява захар
ванилия
1 чаена лъжица сол
5 яйца
1 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне
1. Смесете на водна баня предварително разтопеното масло, ситно нарязания шоколад и 1/4 чаена чаша от какаото. Бъркайте на ниска температура, докато съставките се хомогенизират добре и шоколадът се разтопи. Оставете сместа настрана, за да изстине.
2. Междувременно разбийте с миксер яйцата и ванилията, заедно със захарта, до получаване на бледа пухкава смес. Започнете да добавяте на тънка струя и шоколадовата смес при постоянно разбиване.
3. Прибавете и пресятото брашно на части, както и солта и останалото какао. Разбийте с миксер на ниска степен.
4. Намажете правоъгълна това за печене с масло или олио, и излейте в нея готовата смес. Изпечете браунито в предварително загрята на 180 градуса фурна със или без вентилатор за около 35-40 минути.
5. Не препичайте браунито, защото ще стане сухо. Използвайте клечка за зъби, забодете в сладкиша и ако по нея няма останали трохи, браунито е готово.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар