Брауни

Брауни



Необходими продукти

200 грама черен шоколад

3/4 чаена чаша разтопено масло

1/4 чаена чаша какао + 1/2 чаена чаша какао

1 чаена чаша кафява захар

ванилия

1 чаена лъжица сол

5 яйца

1 чаена чаша брашно


Начин на приготвяне

1. Смесете на водна баня предварително разтопеното масло, ситно нарязания шоколад и 1/4 чаена чаша от какаото. Бъркайте на ниска температура, докато съставките се хомогенизират добре и шоколадът се разтопи. Оставете сместа настрана, за да изстине.

2. Междувременно разбийте с миксер яйцата и ванилията, заедно със захарта, до получаване на бледа пухкава смес. Започнете да добавяте на тънка струя и шоколадовата смес при постоянно разбиване.

3. Прибавете и пресятото брашно на части, както и солта и останалото какао. Разбийте с миксер на ниска степен.

4. Намажете правоъгълна това за печене с масло или олио, и излейте в нея готовата смес. Изпечете браунито в предварително загрята на 180 градуса фурна със или без вентилатор за около 35-40 минути. 

5. Не препичайте браунито, защото ще стане сухо. Използвайте клечка за зъби, забодете в сладкиша и ако по нея няма останали трохи, браунито е готово.

До нови срещи!







Коментари

Популярни публикации