Гръцки курабии спирали

Гръцки курабии спирали


Необходими продукти

 (За 25-27 броя)

За тестото:

60 грама меко масло

40 грама зехтин или друг вид растително масло, можете да използвате и още масло

ванилия

1 чаена лъжица сол

100 грама кафява захар

1 яйце на стайна температура

настърганата кора на 1/2 лимон

настърганата кора на 1/2 портокал

3 супени лъжици прясно мляко

1 чаена лъжица сода за хляб

400 грама брашно

За намазване:

1 жълтък

семена за поръсване


Начин на приготвяне

1. С миксер разбийте маслото, ванилията, зехтина или олиото, и захарта до получаване на пухкава бледа смес. Добавете яйцето и цитрусовата кора. Разбийте отново с миксер до хомогенизиране. Прибавете и млякото, и смесете добре всички продукти.

2. Накрая добавете брашното на части, солта и содата за хляб, като замесите меко тесто. Добавете още брашно при необходимост. Оставете тестото да престои в хладилник за 1 час или във фризер за 30 минути.

3. От охладеното тесто оформете топчета с големината на орех. Оформете всяко топче на фитил, прегънете на две и усучете до получаване на спирала.

4. Подредете курабиите в тава, застлана с хартия за печене, намажете ги с разбития жълтък и поръсете със семената. Изпечете в предварително загрята фурна със или без вентилатор на 180 градуса за около 15-18 минути или, докато придобият загар.

До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации