Пропускане към основното съдържание
Гръцки курабии спирали
Гръцки курабии спирали
Необходими продукти
(За 25-27 броя)
За тестото:
60 грама меко масло
40 грама зехтин или друг вид растително масло, можете да използвате и още масло
ванилия
1 чаена лъжица сол
100 грама кафява захар
1 яйце на стайна температура
настърганата кора на 1/2 лимон
настърганата кора на 1/2 портокал
3 супени лъжици прясно мляко
1 чаена лъжица сода за хляб
400 грама брашно
За намазване:
1 жълтък
семена за поръсване
Начин на приготвяне
1. С миксер разбийте маслото, ванилията, зехтина или олиото, и захарта до получаване на пухкава бледа смес. Добавете яйцето и цитрусовата кора. Разбийте отново с миксер до хомогенизиране. Прибавете и млякото, и смесете добре всички продукти.
2. Накрая добавете брашното на части, солта и содата за хляб, като замесите меко тесто. Добавете още брашно при необходимост. Оставете тестото да престои в хладилник за 1 час или във фризер за 30 минути.
3. От охладеното тесто оформете топчета с големината на орех. Оформете всяко топче на фитил, прегънете на две и усучете до получаване на спирала.
4. Подредете курабиите в тава, застлана с хартия за печене, намажете ги с разбития жълтък и поръсете със семената. Изпечете в предварително загрята фурна със или без вентилатор на 180 градуса за около 15-18 минути или, докато придобият загар.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар