Плодови тарталети

Плодови тарталети



Необходими продукти:

(За 14 плодови тарталети)

За кошничките:

1 яйце на стайна температура

70 грама кафява захар

60 грама растително олио

8 грама бакпулвер 

200 грама пресято бяло брашно

ванилия

За сметановия крем:

400 мл течна сметана за разбиване, добре охладена

4-5 супени лъжици пудра захар

За украса:

1 мандарина

1 банан

2 кивита

семена от нар


Начин на приготвяне:

(Инструкции, които се отнасят за кошничките)

1. В купа с помощта на телче разбийте леко яйцата със захарта. Добавете олиото, ванилията, бакпулвера и пресятото брашно на части. С всички продукти омесете меко тесто.

2. Върху набрашнен плот разточете тестото на тънка кора с дебелина няколко милиметра. Използвайте чаша или кръгла формичка с диаметър около 8 см и изрежете кръгчета. Сега може да продължите по три начина: 1) Използвайте тава за мъфини и я обърнете на обратно. Намазнете с олио и поръсете с малко брашно. Притиснете кръгчетата към формичките, така че да покрият дъното и да се получи кошничка. 2) За да сте сигурни, че кошничките няма да се залепят за тавата може да повторите същия процес, но като използвате хартиени формички, а не тава. 3) Използвайте специални формички за тарталети.

3. Изпечете кошничките в предварително загряна фурна на 180 градуса по Целзий (360 градуса по Фаренхайт) за около 15 минути или, докато придобият загар.

4. Оставете кошничките да изстинат за около 5-10 минути на стайна температура и отстранете от тавата или хартиените формички.

(Инструкции, които се отнасят за сметановия крем)

1. Разбийте с помощта на миксер на висока степен добре охладената сметана до получаване на пухкава смес, след това добавете пудрата захар и отново разбийте до хомогенизиране. Прехвърлете сместа в шприц и напълнете кошничките с нея. Украсете с нарязаните подове.

До нови срещи!


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации