Шоколадово брауни

Шоколадово брауни


Необходими продукти:

200 грама черен шоколад (аз използвах такъв с 74% какао)

100 грама краве масло

100 грама кафява захар

4 големи яйца

пудра захар за декорация

75 мл прясно изцеден портокалов сок

ванилия

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса по Целзий (360 градуса по Фаренхайт). Пригответе кръгла тава с диаметър около 24 см и покрийте дъното с хартия за печене, а стените намажете с масло или олио.

2. Разтопете черния шоколад на водна баня, добавете маслото, портокаловия сок и ванилията. Смесете добре продуктите до хомогенизиране.

3. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците, заедно със захарта, с помощта на миксер до получаване на пухкава пяна с твърди връхчета.

4. Разбийте настрана леко жълтъците с телче и добавете изстиналата шоколадова смес на тънка струйка. Разбъркайте добре и започнете да добавяте и разбитите белтъци на части към жълтъците и шоколада с шпатула. 

5. Смесете добре всички продукти без резки движения, за да оставите сместа пухкава. Прехвърлете в кръглата тавичка и изпечете за около 30 минути, като проверявате с помощта на клечка за зъби.

6. След изваждане от фурната оставете браунито да изстине настрана за около 15-20 минути. Аз украсих, като наредих капачки с различни размери върху сладкиша и след това поръсих върху тях с пудра захар. После ги махнах и получих този интересен ефект, сякаш е на дупки.

* Един малък съвет - на мен лично повече ми хареса на следващия ден, вкусовете бяха по наситени, но едва ли ще остане толкова задълго цял...

До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации