Пропускане към основното съдържание
Шоколадово брауни
Шоколадово брауни
Необходими продукти:
200 грама черен шоколад (аз използвах такъв с 74% какао)
100 грама краве масло
100 грама кафява захар
4 големи яйца
пудра захар за декорация
75 мл прясно изцеден портокалов сок
ванилия
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса по Целзий (360 градуса по Фаренхайт). Пригответе кръгла тава с диаметър около 24 см и покрийте дъното с хартия за печене, а стените намажете с масло или олио.
2. Разтопете черния шоколад на водна баня, добавете маслото, портокаловия сок и ванилията. Смесете добре продуктите до хомогенизиране.
3. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците, заедно със захарта, с помощта на миксер до получаване на пухкава пяна с твърди връхчета.
4. Разбийте настрана леко жълтъците с телче и добавете изстиналата шоколадова смес на тънка струйка. Разбъркайте добре и започнете да добавяте и разбитите белтъци на части към жълтъците и шоколада с шпатула.
5. Смесете добре всички продукти без резки движения, за да оставите сместа пухкава. Прехвърлете в кръглата тавичка и изпечете за около 30 минути, като проверявате с помощта на клечка за зъби.
6. След изваждане от фурната оставете браунито да изстине настрана за около 15-20 минути. Аз украсих, като наредих капачки с различни размери върху сладкиша и след това поръсих върху тях с пудра захар. После ги махнах и получих този интересен ефект, сякаш е на дупки.
* Един малък съвет - на мен лично повече ми хареса на следващия ден, вкусовете бяха по наситени, но едва ли ще остане толкова задълго цял...
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар