Пропускане към основното съдържание
Маслени сладки
Маслени сладки
Необходими продукти:
400 грама брашно
200 грама меко масло
3 жълтъка
100 грама захар
ванилия
75 грама смлени орехи
сладко или конфитюр по избор (аз използвах от малини)
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса по Целзий (360 градуса по Фаренхайт) без вентилатор или на 170 градуса по Целзий с вентилатор. Пригответе тава, покрита с хартия за печене.
2. В купа смесете брашното и ванилията. Прибавете нарязаното на парченца меко масло и размесете до получаване на трохи.
3. Добавете и орехите, жълтъците и захарта. Омесете меко и гладко тесто, увийте го с фолио и го оставете да се охлади в хладилника за около 1 час или във фризера за 30 минути.
4. Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см и отрежете с помощта на формички четен брой сладки.
5. Подредете сладките в тавата и изпечете за около 10-12 минути или, докато придобият загар.
6. Оставете сладките на изстинат за 10-15 минути и ги намажете с конфитюра или сладкото. След това слепете сладките и поръсете отгоре с пудра захар.
* Сладките ще са най-вкусни на следващия ден, но не е проблем да се консумират и веднага.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар