Маслени сладки

Маслени сладки

Необходими продукти:

400 грама брашно

200 грама меко масло

3 жълтъка

100 грама захар

ванилия

75 грама смлени орехи

сладко или конфитюр по избор (аз използвах от малини)

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса по Целзий (360 градуса по Фаренхайт) без вентилатор или на 170 градуса по Целзий с вентилатор. Пригответе тава, покрита с хартия за печене.

2. В купа смесете брашното и ванилията. Прибавете нарязаното на парченца меко масло и размесете до получаване на трохи.

3. Добавете и орехите, жълтъците и захарта. Омесете меко и гладко тесто, увийте го с фолио и го оставете да се охлади в хладилника за около 1 час или във фризера за 30 минути. 

4. Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см и отрежете с помощта на формички четен брой сладки. 

5. Подредете сладките в тавата и изпечете за около 10-12 минути или, докато придобият загар.

6. Оставете сладките на изстинат за 10-15 минути и ги намажете с конфитюра или сладкото. След това слепете сладките и поръсете отгоре с пудра захар.

* Сладките ще са най-вкусни на следващия ден, но не е проблем да се консумират и веднага.

До нови срещи!


Коментари

Популярни публикации