Бисквити с кафе и парченца шоколад

Бисквити с кафе и парченца шоколад

Необходими продукти:

(За две тави с бисквити)

2 големи или 3 средни яйца

140 грама кафява захар

ванилия

20 грама разтворимо кафе

80 грама разтопено масло + 20 грама олио

80 грама ситно нарязан черен шоколад (аз използвах готварски шоколад с 50% какао)

320 грама пресято брашно

60 грама обикновено пшенично или царевично нишесте без вкус 

2 чаени лъжици бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса (360 градуса по Фаренхайт) по Целзий без вентилатор или на 170 градуса по Целзий с вентилатор. Пригответе тава и я покрийте с хартия за печене.

2. В купа разбъркайте добре с помощта на телче яйцата, захарта, ванилията, разтопеното масло, кафето, шоколада, бакпулвера и нишестето. След това започнете да добавяте и пресятото брашно на части до получаване на меко тесто.

3. Оставете тестото за около 15-20 минути във фризера или за около 30 минути в хладилника, за да се стегне. За бисквитите взимайте по малко тесто и ги оформяйте като кафени зърна (първо оформете топче, след това го търкаляйте между дланите си до получаване на фитилче, дооформете и сплескайте), и направете надлъжен разрез по средата.

4. Изпечете във фурната за около 13-15 минути или до придобиване на загар. След изваждане от фурната оставете бисквитите да изстинат настрана за около 10-15 минути и сервирайте с мляко. 

До нови срещи!



Коментари

Популярни публикации