Пропускане към основното съдържание
Бисквити с кафе и парченца шоколад
Бисквити с кафе и парченца шоколад
Необходими продукти:
(За две тави с бисквити)
2 големи или 3 средни яйца
140 грама кафява захар
ванилия
20 грама разтворимо кафе
80 грама разтопено масло + 20 грама олио
80 грама ситно нарязан черен шоколад (аз използвах готварски шоколад с 50% какао)
320 грама пресято брашно
60 грама обикновено пшенично или царевично нишесте без вкус
2 чаени лъжици бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса (360 градуса по Фаренхайт) по Целзий без вентилатор или на 170 градуса по Целзий с вентилатор. Пригответе тава и я покрийте с хартия за печене.
2. В купа разбъркайте добре с помощта на телче яйцата, захарта, ванилията, разтопеното масло, кафето, шоколада, бакпулвера и нишестето. След това започнете да добавяте и пресятото брашно на части до получаване на меко тесто.
3. Оставете тестото за около 15-20 минути във фризера или за около 30 минути в хладилника, за да се стегне. За бисквитите взимайте по малко тесто и ги оформяйте като кафени зърна (първо оформете топче, след това го търкаляйте между дланите си до получаване на фитилче, дооформете и сплескайте), и направете надлъжен разрез по средата.
4. Изпечете във фурната за около 13-15 минути или до придобиване на загар. След изваждане от фурната оставете бисквитите да изстинат настрана за около 10-15 минути и сервирайте с мляко.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар