Пропускане към основното съдържание
Шоколадов тарт
Шоколадов тарт
Необходими продукти:
За тестото:
3 яйца
120 грама захар
120 грама олио по избор
25 грама неподсладено какао
450 грама пресято брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
За шоколадовия крем:
350 мл прясно мляко
120 грама захар
25 грама царевично нишесте
2 супени лъжици неподсладено какао
2 супени лъжици разтворимо кафе
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса по Целзий (360 градуса по Фаренхайт) без вентилатор или на 170 градуса с вентилатор. Пригответе кръгла тава с диаметър 26 см, покрийте дънното с хартия за печене и намажете стените с олио.
2. За крема в тенджера смесете с помощта на бъркалка захарта, нишестето, какаото, кафето и затопленото мляко. Преместете тенджерата на котлон на умерена температура и при постоянно разбъркване оставете крема да се сгъсти за около 4-5 минути. Оставете на страна, покрийте с капак или фолио и оставете крема да изстине.
3. За тестото в отделна купа смесете добре яйцата, захарта, олиото, какаото, бакпулвера и брашното на части. Омесете меко тесто и го оставете да престои в хладилника за 30 минути или във фризера за около 15-20 минути, докато се стегне.
4. Разточете 2/3 от тестото под формата на окръжност и прехвърлете в тавата, притискайки до дъното и стените. След това излейте крема и разпределете равномерно върху тестото. Останалата част от тестото разточете на кора с дебелина около половин сантиметър и изрежете формички, като аз използвах сърца. Подредете ги по периферията на сладкиша, но може да сложите и по средата.
5. Изпечете сладкиша за около 30 минути и след изваждане от фурната го отделете от тавата (при условие, ако е с махащо се дъно) и оставете да изстине за около 15-20 минути.
*Рецептата е интерпретирана от сайта Fatto in Casa da Benedetta.
Бон Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар