Японски чийзкейк

Японски чийзкейк


Необходими продукти:
(За сместа с крема сирене)

250 грама крема сирене (аз използвах Филаделфия) на стайна температура

6 жълтъка (около 120 грама)

70 грама пудра захар

60 грама разтопено масло

100 мл пълномаслено мляко 

1 супена лъжица лимонов сок

100 грама пресято брашно

1/4 чаена лъжица сол

ванилия

(За меренга)

6 белтъка

70 грама пудра захар

Начин на приготвяне:
(За сместа с крема сирене)

1) Пригответе кръгла тава (моята е с диаметър 28 см) и покрийте дъното и стените с хартия за печене, като преди това ги намажете с масло или олио, за да залепне хартията за него.

2) Разбийте крема сиренето с помощта на миксер или метална бъркалка до гладкост. Добавете жълтъците един по един и отново смесете добре. След това прибавете и пудрата захар, топлото мляко с разтопеното масло, солта, лимоновия сок, ванилията и брашното. Разбъркайте всички продукти до хомогенност.

За меренга:

1) Разбийте белтъците до получаване на пухкава пяна, като постепенно увеличавате скоростта на разбиване. Добавете и пудрата захар на части.

2) Започнете да добавяте меренга към сместа с крема сирене, смесвайки с помощта на шпатула. 

3) Излейте сместа във формата за печене и ударете няколко пъти в плота, за да се отървете от мехурчетата. Печете на водна баня (водата да покрива половината от кръглата тава) в предварително загряна фурна на 200 градуса по Целзий без вентилатор за 15 минути. След това понижете температурата до 170 градуса по Целзий и печете за още около 35-40 минути до придобиване на загар.

4) След изваждане от фурната отстранете чийзкейка от тавата и хартията за печене и оставете да изстине на решетка за около 15-20 минути. При потупване чийзкейкът трябва да се тресе.


До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации