Японски чийзкейк
Японски чийзкейк
Необходими продукти:
(За сместа с крема сирене)
250 грама крема сирене (аз използвах Филаделфия) на стайна температура
6 жълтъка (около 120 грама)
70 грама пудра захар
60 грама разтопено масло
100 мл пълномаслено мляко
1 супена лъжица лимонов сок
100 грама пресято брашно
1/4 чаена лъжица сол
ванилия
(За меренга)
6 белтъка
70 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
(За сместа с крема сирене)
1) Пригответе кръгла тава (моята е с диаметър 28 см) и покрийте дъното и стените с хартия за печене, като преди това ги намажете с масло или олио, за да залепне хартията за него.
2) Разбийте крема сиренето с помощта на миксер или метална бъркалка до гладкост. Добавете жълтъците един по един и отново смесете добре. След това прибавете и пудрата захар, топлото мляко с разтопеното масло, солта, лимоновия сок, ванилията и брашното. Разбъркайте всички продукти до хомогенност.
За меренга:
1) Разбийте белтъците до получаване на пухкава пяна, като постепенно увеличавате скоростта на разбиване. Добавете и пудрата захар на части.
2) Започнете да добавяте меренга към сместа с крема сирене, смесвайки с помощта на шпатула.
3) Излейте сместа във формата за печене и ударете няколко пъти в плота, за да се отървете от мехурчетата. Печете на водна баня (водата да покрива половината от кръглата тава) в предварително загряна фурна на 200 градуса по Целзий без вентилатор за 15 минути. След това понижете температурата до 170 градуса по Целзий и печете за още около 35-40 минути до придобиване на загар.
4) След изваждане от фурната отстранете чийзкейка от тавата и хартията за печене и оставете да изстине на решетка за около 15-20 минути. При потупване чийзкейкът трябва да се тресе.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар