Орехови сладки с парченца шоколад

Орехови сладки с парченца шоколад


Необходими продукти:
(За около 30-40 сладки среден размер)

250 грама ситно нарязани орехи

100 грама черен шоколад, нарязан на ситно (може да използвате и готови шоколадови капки)

350 грама брашно

180 грама меко масло на стайна температура

150 грама кафява захар

2 яйца

ванилия

2 чаени лъжици бакпулвер

ванилия

1/2 чаена лъжица сол


Начин на приготвяне:

1) Пригответе правоъгълна тава и покрийте дъното с хартия за печене.

2) С помощта на миксер разбийте мекото масло със захарта до получаване на пухкава бледа смес. Добавете яйцата едно по едно, като отново разбивате след всяко. 

3) При постоянно разбиване започнете да прибавяте пресятото брашно на части, заедно с бакпулвера, ванилията и солта. Омесете меко тесто.

4) Накрая изсипете ситно нарязания шоколад и орехите и омесете леко тестото, докато се разпределят равномерно. Оставете да престои във фризера за около 15 минути или в хладилника за около 30 минути, за да се стегне.

5) След като извадите тестото от хладилника започнете да оформяте с ръце топчета с еднаква големина и ги подредете в тавата, като ги подреждате на разстояние няколко см едно от друго. Накрая с помощта на шпатула сплескайте леко топчетата, за да придобият кръгла форма (може да си помогнете и с длани и пръсти).

6) Изпечете сладките в предварително загряна фурна на 180 градуса по Целзий без вентилатор или на 170 градуса с вентилатор за около 10 минути или, докато придобият загар.


7) Без проблем може да ги съхранявате в кутия за 1 седмица или повече, но надали ще останат толкова дълго.


* Рецептата е интерпретирана от bonapeti.bg!

До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации