Пропускане към основното съдържание
Какаови бисквити с кафе
Какаови бисквити с кафе
Необходими продукти:
(За две тави с бисквити)
2 големи или 3 средни яйца
1 чаена чаша захар
ванилия
15 грама разтворимо кафе
1/3 чаена чаша натурално какао
2 чаени чаши грама пресято брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
1. В купа с помощта на миксер разбийте маслото със захарта до получаване на бледа, пухкава смес. Започнете да добавяте яйцата едно по едно при постоянно разбиване. След това прибавете и ванилията, солта, кафето, пресятото какао, брашно и бакпулвер. На този етап използвайте първо шпатула, а накрая омесете меко тесто с ръце.
2. Оставете тестото за около 15-20 минути във фризера или за около 30 минути в хладилника, за да се стегне. За бисквитите взимайте по малко тесто и ги оформяйте като кафени зърна (първо оформете топче, след това го търкаляйте между дланите си до получаване на фитилче, дооформете и сплескайте). Накрая направете надлъжен разрез по средата с нож (не много дълбок).
3. Изпечете във предварително загряна фурна на 170 градуса по Целзий с вентилатор или на 180 градуса без вентилатор за около 13-15 минути или до придобиване на загар. След изваждане от фурната оставете бисквитите да изстинат настрана за около 10-15 минути.
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар