Сладки с матча и бял шоколад

Сладки с матча и бял шоколад

Ниво на трудност: 2/5 

Време за подготовка: 15 минути 

Време за престой в хладилника: 30 минути или във фризера за 15 минути 

Време за печене: 10-12 минути

Общо време за приготвяне: около 55 минути

Необходими продукти:

(За две тави със сладки - около 30) 

150 грама меко масло на стайна температура (около 25 градуса по Целзий)

120 грама захар по избор (аз използвах кафява, тъй като тя допълва перфектно сладките с леко карамеления си вкус и аромат)

2 големи яйца

300 грама пресято брашно

1 чаена лъжица бакпулвер 

1 супена лъжица зелен чай матча на прах

1 щипка сол 

ванилия

120 грама ситно нарязан бял шоколад

Начин на приготвяне:

1. С помощта на миксер разбийте мекото масло със захарта до получаване на пухкава, бледа смес. При постоянно разбиване добавете яйцата и ванилията, а след това ситно нарязания бял шоколад.

2. В отделна купа смесете пресятото брашно, бакпулвера, матчата и щипката сол. Постепенно започнете да добавяте сухите съставки към сместа, като използвате гумена шпатула или миксер на ниска степен. Трябва да получите много меко и нежно тесто. Увийте го в найлоново фолио и оставете да се охлади в хладилника за 30 минути или във фризера за 15 минути.

3. След охлаждането размесете много леко тестото, за да не го затоплите прекалено много. На този етап започнете да оформяте топки със среден размер (моите са с маса 25-30 грама), като ги търкаляте между дланите си и подредете в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене на разстояние едни от други. 

4. С помощта на шпатула сплескайте леко сладките и изпечете в предварително загряна фурна на 170 градуса по Целзий с вентилатор или на 180 градуса без вентилатор за около 10 минути или, докато придобият загар.

7. След изваждане от фурната ги оставете да изстинат за около 15 минути и се насладете на прекрасния аромат на зелен чай и също толкова неустоим вкус! 

До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации