Бисквити Digestive

Бисквити Digestive

Ниво на трудност: 2/5 

Време за подготовка: 15 минути 

Време за престой в хладилника: 30 минути или във фризера за 15 минути 

Време за печене: 8-9 минути

Общо време за приготвяне: около 50 минути

Необходими продукти:

(За две тави със сладки - около 50) 

350 грама пресято брашно

1 чаена лъжица бакпулвер 

1 щипка сол 

100 грама захар по избор (аз използвах кафява, тъй като тя допълва перфектно сладките с леко карамеления си вкус и аромат) 

140 грама студено масло

3 супени лъжици мед 

8 супени лъжици мляко

ванилия

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте пресятото брашно, захарта, бакпулвера и щипката сол. Добавете и нарязаното на парченца студено масло и стрийте в сухата смес до получаване на трохи. Накрая прибавете и меда и млякото и омесете меко тесто.

2. Увийте тестото в найлоново фолио и оставете да се охлади в хладилника за 30 минути или във фризера за 15 минути.

3. Набрашнете плота или мястото, върху което ще работите, и разточете тестото на тънка кора с дебелина около 0,5 см. С помощта на чаша или кръгла форма изрежете кръгли бисквити. Подредете ги в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене, на малко разстояние едни от други, тъй като няма да се разстелят настрани.Използвайте пръчка за шиш, за да пробиете малки дупчици по сладките (няма никакъв проблем дори и да пропуснете тази стъпка).

4. Изпечете бисквитите в предварително загряна фурна на 170 градуса по Целзий с вентилатор или на 180 градуса без вентилатор за около 8-9 минути или, докато придобият загар.

7. След изваждане от фурната ги оставете да изстинат за около 15 минути и се насладете на неустоимия аромат и хрупкава текстура!

До нови срещи!

Коментари

Популярни публикации