Пропускане към основното съдържание
Австрийска палачинка
Австрийска палачинка
Необходими продукти:
1 чаена чаша пресято брашно
1/4 супена лъжица сол
2 супени лъжици захар
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша заквасена сметана
3 яйца
2 супени лъжици разтопено масло
ванилия
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 170 градуса по Целзий със или без вентилатор и намазнете кръгла тава с олио или масло.
2. В купа смесете пресятото брашно, солта и захарта. Добавете и млякото, сметаната, яйцата, ванилията и разтопеното масло. С помощта на телче за разбиване добре смесете всички продукти.
3. Излейте сместа в тавата и изпечете за около 30-35 минути или, докато придобие загар. След изваждане от фурната оставете палачинката да изстине за около 10-15 минути и нарежете на парчета. Консумирайте с мед, конфитюр, кленов сироп, сирене или друго по избор.
Бон Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар