Австрийска палачинка

Австрийска палачинка

Необходими продукти:

1 чаена чаша пресято брашно

1/4 супена лъжица сол

2 супени лъжици захар

1 чаена чаша прясно мляко

1 чаена чаша заквасена сметана

3 яйца

2 супени лъжици разтопено масло

ванилия 

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 170 градуса по Целзий със или без вентилатор и намазнете кръгла тава с олио или масло.

2. В купа смесете пресятото брашно, солта и захарта. Добавете и млякото, сметаната, яйцата, ванилията и разтопеното масло. С помощта на телче за разбиване добре смесете всички продукти.

3. Излейте сместа в тавата и изпечете за около 30-35 минути или, докато придобие загар. След изваждане от фурната оставете палачинката да изстине за около 10-15 минути и нарежете на парчета. Консумирайте с мед, конфитюр, кленов сироп, сирене или друго по избор.

Бон Апетит!


Коментари

Популярни публикации